Algemeen

Hoeveel verdienen we met een Schoolkaarten-actie?

Een rekenvoorbeeld:
1. Stel uw school heeft 200 leerlingen.
2. U ontvangt van ons per leerling 8 setjes kaarten van zijn eigen tekening = totaal 1600 setjes.
3. De kinderen verkopen in totaal 1150 setjes à € 6,- per stuk
4. De 450 setjes (1600 -/- 1150) die u over heeft, komen wij kosteloos bij u ophalen en hoeft u niet te betalen.
5. U ontvangt van ons een factuur voor 1150 verkochte setjes à € 4,- per setje.
Dit bedrag is incl. 21%BTW, scannen, lay out verzorging, drukken, verpakken en verzenden.
6. Uw winst is € 2,- per verkocht setje (€ 6 -/- € 4,-) x 1150 = € 2.300,- totale winst voor het door uzelf uitgekozen goede doel.

Daarnaast kunt u kiezen voor een beperkte retourregeling waardoor uw inkoopprijs nog lager is. Vraag onze medewerkers naar de voorwaarden.

Heeft u informatie die ik aan collega's kan laten zien?

Ja, u kunt HIER een stappenplan en folder downloaden.

Hoe ziet een setje Schoolkaarten eruit?

Een setje Schoolkaarten bestaat uit dezelfde 8 kaarten. Op de voozijde van iedere kaart staat de tekening van het kind; op de achterzijde staat de naam van het kind, eventueel thema van de tekening en de gegevens van de school.

Kunnen we alleen rond de kersttijd een actie starten?

Nee, u kunt het hele jaar door een actie organiseren. Ook thema's als geboorte, verjaardag, verhuizing etc. zijn geschikt om rond te tekenen en resulteren in prachtige kaarten.

Wij zijn geen basisschool. Kunnen we toch een Schoolkaarten actie organiseren?

Ja, de Schoolkaarten actie kan ook door BSO's, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en andere onderwijs gerelateerde organisaties georganiseerd worden.

Kan iedere school meedoen?

Ja, iedere school kan meedoen. U heeft wel minimaal 25 kinderen nodig om deel te nemen.

Hoe kunnen we de actie het best opstarten?

U meldt zich aan via de site bij "Doe mee". Na aanmelding ontvangt u van ons een informatiepakket met daarin alles wat u nodig heeft om van uw actie een succes te maken.

Zijn er nog extra kosten waarmee we rekening moeten houden?

Nee, de genoemde inkoopprijzen zijn inclusief alle kosten: opmaak voor- en achterzijde, scannen tekeningen en logo, drukken, lakken, verzamelen in hoesjes, 21% BTW en transportkosten.

Hoe lang duurt het voordat wij de kaarten ontvangen?

Na insturen van de tekeningen duurt het gemiddeld 2 weken voordat u de kaarten in huis heeft. Spoedleveringen in overleg.

Hoe en wanneer moeten we betalen?

Wat betreft uw betaling en retourzending zijn er 2 scenario's mogelijk:
1. U stuurt de onverkochte setjes binnen 30 dagen retour
Stuurt u de onverkochte setjes binnen 30 dagen retour, dan ontvangt u een factuur voor de door u verkochte setjes. Deze factuur betaalt u binnen 30 dagen en daarmee is het financiële stuk afgerond. Lekker makkelijk dus !
2. U stuurt de onverkochte setjes later dan binnen 30 dagen retour
Dertig dagen na levering ontvangt u van ons een factuur voor alle geleverde setjes. Deze dient binnen 30 dagen voldaan te worden. Uiteraard is hierop nog wel de retourregeling van toepassing. Het bedrag van de setjes die eventueel retour gestuurd worden, kan worden verrekend met de factuur. U ontvangt van ons hiervoor een creditnota samen met een rekeningoverzicht waarop precies staat wat u aan Schoolkaarten moet betalen. Lukt het niet uw actie binnen binnen die termijn af te ronden dan betaalt u binnen 30 dagen de volledige factuur. Wanneer u later (binnen 6 maanden) retour stuurt, zal het bedrag van de retourzending op uw rekening worden teruggestort.

Wat gebeurt er met de tekeningen van de kinderen?

Door het insturen van de tekeningen draagt u de auteursrechten over aan Schoolkaarten. Tekeningen kunnen op verzoek teruggestuurd worden. Na verloop van tijd worden de tekeningen vernietigd.

Wij willen graag een ander soort kaartenactie organiseren, kan dat?

Ja hoor, geen probleem! Naast de kaarten voor ieder kind biedt Schoolkaarten ook acties aan voor de gehele school (de 8 mooiste tekeningen van de school als setje kaarten) en zelfs per klas (de 8 mooiste tekeningen van de klas als setje kaarten). Daarnaast kunnen wij u ook tegen zeer scherpe tarieven voorbedrukte (motief)kaarten leveren. Minder creatief maar wel snel en makkelijk. Vraag onze medewerkers naar prijzen en voorwaarden.

 

Tekenen

Hoe lang duurt het voordat wij het tekenpapier en de overige informatie krijgen van u?

Zodra u zich heeft aangemeld sturen wij het tekenpapier binnen 2 dagen naar u toe.

Met wat voor technieken mogen de kinderen tekenen?

In principe zijn alle technieken toegestaan: krijt, wasco, verf, potlood, ecoline etc. Alleen het opplakken van papier of andere voorwerpen is niet toegestaan.

Op wat voor papier mogen de kinderen tekenen?

De kinderen tekenen op papier dat wij gratis leveren. Dit is 110 grams A4 papier waarop een kader gedrukt is waarbinnen de kinderen een tekening maken aangevuld met tekst en uitleg.

Wanneer ik niet genoeg tekenpapier heb moet ik dan bij u bijbestellen?

Nee, dat hoeft niet. U kunt het door ons gestuurde tekenpapier kopieren maar zorgt u ervoor dat het kader van ons tekenpapier op dezelfde hoogte staat na het kopieren. Dus niet scheef kopieren.

Als de tekeningen klaar zijn, wat doen we dan?

Zodra de tekeningen klaar zijn en u heeft uw gegevens (schoolgegevens, goede doel, etc.) ingevuld in het systeem dan stuurt u uw tekeningen naar: Schoolkaarten, De Donge 17, 5684 PX Best.

 

Verkoop

Moet ik een vergunning aanvragen voor de verkoop?

Nee, zolang u de Schoolkaarten niet structureel 'langs de deur' verkoopt, hoeft u bij de gemeente geen vergunning aan te vragen. Bent u dit wel van plan dan is het raadzaam om even een vergunning aan te vragen. Houd bij aanvraag rekening met acties van andere organisaties.

Zijn de genoemde verkoopprijzen van de verschillende acties vaste prijzen?

Nee, dit zijn advies-verkoopprijzen. U bepaalt uw verkoopprijs helemaal zelf.

Mogen de kaarten ook los verkocht worden?

De kaarten dienen als setje verkocht te worden. Bij losse verkoop ligt het risico bij u, want wij accepteren alleen als retour complete setjes met banderol.

Wij willen de setjes op een markt gaan verkopen. Is dat ook mogelijk?

Nee. De Schoolkaarten-actie is erop gericht dat de kinderen de setjes mee naar huis nemen voor de verkoop aan ouders, familie, vrienden en bekenden. De ervaring leert dat dit de meest succesvolle verkoopmethode is.

 

Retourgarantie

Loop ik echt geen risico?

U loopt geen enkel risico. Setjes kaarten die de kinderen eventueel niet verkopen komen wij gewoon weer bij u ophalen en hoeft u niet te betalen.

Hoe werkt de retourgarantie?

Ieder kind ontvangt 8 setjes kaarten. Niet alle kinderen zullen al hun setjes verkopen. Onverkochte setjes hoeft u natuurlijk niet te betalen, deze halen wij gewoon weer bij u op. Tot een half jaar na levering van de setjes kaarten kunt u de onverkochte sets retour sturen. U betaalt enkel de verkochte setjes. Geretourneerde setjes worden door ons vernietigd en gerecycled.

Hoe geef ik aan jullie door dat de overgebleven setjes kunnen worden opgehaald?

Bij de levering van de kaarten ontvangt u een retoursticker en een retourformulier. U plakt de sticker op de doos, belt het telefoonnummer op het retourformulier en de doos wordt de volgende dag bij u opgehaald.

 

Uw rekening

Wat moeten wij uiteindelijk betalen?

U rekent met ons alleen de setjes af die daadwerkelijk verkocht zijn en waarover u dus winst heeft gemaakt.

Wanneer ontvang ik de rekening voor onze verkochte setjes kaarten?

30 dagen na levering van uw kaarten ontvangt u van ons een factuur voor het aantal verkochte setjes. U heeft dus ruimschoots de tijd om de verkopen te organiseren. Meestal is de verkoopperiode een termijn van maximaal 2 weken. Rond u uw actie binnen 30 dagen na levering af, dan hoeft u niets voor te financieren. Heeft u de onverkochte kaarten niet binnen 30 dagen retour gestuurd dan ontvangt u een factuur voor het volledige aantal geleverde setjes. Eventuele onverkochte setjes kaarten kunt u tot maximaal 6 maanden na levering retourneren. Doet u dit na 30 dagen na levering dan zal het bedrag van de geretourneerde setjes kaarten worden teruggestort op uw rekening.

Uw tekenles en Schoolkaarten actie combineren?!

Staat uw vraag hier niet bij, stel dan uw vraag of opmerking door het versturen van het contactformulier. Of neem tijdens werktijden contact op met één van onze medewerkers tel. 0499-392293.

Voorbeelden Schoolkaarten tekeningen